fbpx

Seriegründer (Uber, booking.com ++) Kees Koolen deler råd

I dag har vi hatt den gleden å ha Kees Koolen på besøk i vår hub. Han er seriegründer (rådgiver Uber, CEO booking.com) og forvalter nå 4,5 milliarder venturekapital. Jeg har spurt ham en del om hva han ser etter når han går inn i et selskap.

Kees Koolen har snakket om en del han driver med nå og om hans bakgrunn. I tillegg dratt en del historier om selskaper han har vært involvert i, Uber er et av verdens mest verdifulle selskaper allerede og er kanskje mest kjent. Deretter var det en lang spørsmålsrunde og etter dette snakket jeg en del privat med ham om områder som kan være interessante for våre kunder.

Det som var spesielt var at Kees var fra landet og egentlig var en bonde. Han fikk forslag om å ta en MBA og han droppet ut rett før for å bare begynne. Han drev et konsulentselskap i syv år før han begynte å gå dypere inn i selskapene han involverte seg i. Det som var litt kult var at han ikke ante hva han drev med, han bare gjorde det. Kanskje det var en styrke? Samtidig har han også viset seg å være svært analytisk og datadreven hva gjelder det han satser på. Fungerer det så er det greit. Han er opptatt av resultater og han måler hele tiden. Han er svært opptatt av kundene siden han ofte ikke aner hva han driver med. Det har gitt han en god match i markedet.

Kees har nå startet EQT Ventures, og forvalter 4,5 milliarder som søker nye hjem i startups. De to viktigste sakene han ser etter er folkene bak, og resultatene så langt i selskapet.

Les mer om hvordan vi jobber med å finansiere startups, blant annet gjennom søknader til Innovasjon Norge og andre.

 

Du er påmeldt!

Share This