fbpx

I år ble det et spesielt år. Her deler jeg med meg av hva vi ser av store endringer.

Ned ned ned

Det er noen bransjer med menneskelig kontakt som åpenbart er blitt begrenset. I tillegg har bygg og anlegg fått utfordringer. Mange tør ikke kjøpe nybygg da det er lang leveringstid. Brukt bolig går bra i pris, men volum er noe ned. De som leverer tjenester til boligsalg, som takst og meglertjenester ser ut til å ha gått litt trått en periode.

Olje, og supply har gått veldig dårlig en periode, det var både priskrig og mye olje i markedet. Det var til slutt så mye at prisene for å lagre olje ble så høye, at oljekontrakter for levering noen uker frem i tid ble negative. Man kunne få betalt for å deponere olje. Prisen er politisk styrt, det finnes så mye olje i mange land hvor de i praksis bare kan ha et sugerør ned og det strømmer opp gratis.

Opp opp opp

De fleste bransjer er tilbake. Det samlede salget for hele året er over samme periode i fjor, så i gjennomsnitt ser det meget bra ut.

Nå er priskrig på olje over, og det ser ut til å bli bedre balanse i markedet, og prisen har i perioder igjen vært oppe i 50 dollar fatet.

Varehandelen går så det suser. Grensehandelen ble satt på pause, og det rekordsalg i varehandlen.

Noen får mer, andre får mindre

I husholdningene er det konsekvenser av arbeidsledigheten. Den er på vei ned, men har vært høy, og er fortsatt høy.

De med lån og jobb har veldig mye penger, renten er blitt så lav at det virkelig merkes for mange. De som er uten jobb og ikke har eiendom hvor lav rente gir en lettelse har det nok tøft.

Hett hett hett

Båter i folkelige størrelser og priser er blitt revet vekk. De kan gå dyrere brukt enn nye. Bruktbåter er også svært ettertraktede. Bruktbiler har begynt å gå bra. Ferie-eiendom i Norge ser ut til å gå unna. Gjerne ved sjøen.

Netthandel. Folk har hatt mye tid, og de har handlet på nett. Alt av tilstedeværelse på nett er hett.

Hus og hjem. Alt til hage og alt av oppussing, møbler og hjemme-elektronikk går godt. Det har vært Nintendo-mangel og høye priser på bruktmarkedet.

Hold oversikt, ta en ting ad gangen og stå på! Pust rolig, ha is i magen. Gjør så godt du kan. Dette går bra.

-Stefan

Coinno performance-byrå

 

Du er påmeldt!

Share This