fbpx

Søkemotoroptimalisering Google

sokemotoroptimalisering google

 

Du vet at alle ofte søker etter informasjon på internett om ulike produkter og tjenester. Og de fleste bruker Google, den mest populære søkemotoren i verden. Google har en algoritme som plasserer nettsider i søkeresultater. Viktig til å være så høy som mulig i disse resultatene. Helst på den første siden. For å oppnå dette trenger du en god søkemotoroptimalisering. Er du ny eller har jobbet med SEO, les mer grunnleggende om hvordan nedenfor.

Hvordan fungerer Google

sokemotoroptimalisering google

Jeg mener at du ikke kan få nok av å tenke på det grunnleggende om hvordan Google fungerer, uansett hvor mye du allerede kan. Søkemotoren består av: en søkerobot (en crawler), en indeks og en algoritme. Alt starter med en crawler som kommer til et nettsted via en lenke fra en annen nettside. Deretter siden er lagret i Google-indeksen. Så starter søkemotoren å vise denne nettsiden i søkeresultatene. Google-algoritmen er ansvarlig for plasseringen av sidene i riktig rekkefølge.

Søkemotoroptimalisering Google

For å få poeng fra Google-algoritmen og vises høyt i søkeresultater, må du optimalisere nettstedet ditt. Det kalles søkemotoroptimalisering (SEO). En god SEO forbedrer kvaliteten på nettsiden. Husk først og fremst å fokusere på potensielle kunder. Hvis mennesker vil forstå siden din, øker sjansene for at de vil kjøpe produktet ditt eller bruke tjenestene dine. Fornøyde brukere er det viktigste for Google, og dermed for deg. De som optimaliserer riktig og gir folk det de leter etter, får bedre ranking i søkeresultater.

Ingen snarveier

Google-algoritmen plasserer gode nettsteder høyt og gir straffer til de som prøver å jukse. Aktiviteter som betaling for lenker eller fylling av sider med (for mange eller ikke-relaterte) nøkkelord kan forårsake at en side blir utestengt i søkeresultater. Den beste måten å unngå dette på, er en god SEO-strategi. Det finnes ikke noen snarveier her. Denne prosessen tar tid. Å ha en fantastisk nettside med innhold av høy kvalitet og god brukeropplevelse (UX) vil definitivt påvirke søkemotoroptimalisering Google positivt!

Les blogginnleggene våre for å lære mer om SEO.

-Mats

 

Du er påmeldt!

Share This