fbpx

Frokostintevju med Jan Grønbech, sjef i Google Norge

Jeg var invitert i frokostmøte hos Google Norge med sjefen Jan Grønbech i forbindelse med Moonwalk innovation hvor to av oss i Coinno er investorer/deltakere. I hele to timer hadde jeg og 25 andre heldige gleden av å spise frokost med Jan Grønbech og senere jobbe sammen med Kenneth Winther og andre fra Moonwalk. Jeg spurte om jeg kunne stille Jan et spørsmål og legge det ut på bloggen. Det var greit og han stilte også opp på en selfie.

Etter frokosten jobbet vi litt med en oppskrift for innovasjon og store spørsmål. Metodikken vi etterhvert kom inn på var i utgangspunktet myntet på store selskaper og ligner mye på hvordan Google fungerer. I Moonwalk innovation jobber vi med å prøve ut den samme metodikken for små entreprenører. Grunn til det var i følge Jan Grønbech at han kan dokumentere å ha skapt verdier for 14 milliarder for store selskaper allerede og han mente han hadde jobbet nok for dem og ville prøve å gjøre andre rike. Uansett. Jeg spilte ball tilbake til Google og Jan Grønbech med først et perspektiv og så et spørsmål. Ikke for å gjøre dem rikere kanskje, men for å gjøre dem bedre.

S – Etikk er rangering av mål ikke sant? Det er det dere gjør, dere presenterer rangerte mål i form av adresser.

J – Ja, jo, nei. På en måte, men ikke helt.

S – Er det noe i algoritmen eller planer om noe knyttet til etikk?

J – Nei! Det gjør vi ikke.

S – OK, men hvis man velger det? Som en egen “grønn” knapp på samme måte som “Jeg prøver lykken”. Kanskje basert på de som er miljøfyrtårn.

J – Nei. Ler litt, nei det kan vi ikke gjøre. Fordi folks etikk er forskjellig.

S – Ja, jeg er enig i det, men hva med i de individuelle innstillingene?

J – Søk vises litt forskjellig avhengig av hvem som søker. Det finnes jo også det med å filtrere ikke-barnevennlige søk.

S – Ja, der kanskje man kan gjøre noe.

J – Ja, vi gjør også noe med strømforsyningen til våre datasentere. Den er fornybar.

S – Ja, jeg er klar over at Google er blandt de grønneste av de store. Det er fint.

S – I løp av morgenen har vi nå vært gjennom tre forskjellige områder hvor Google bruker kjernevirksomheten til å gjøre noe bra, etter “don´t be evil” (Googles motto) ikke sant ? Først var det å spre nettet i utilgjengelige strøk gjennom ballonger for å gi tilgang til fri informasjon, så det med datasenter og vi har snakket om rangering av søk.

J – Har du vurdert å jobbe i Google?

S – Ja, det har jeg. Særlig nå som jeg er blitt far og kanskje kunne vurdert alternativer til gründereventyr. Det er en fin bedrift.

Kan jo legge til nå i ettertid at jeg hadde takket ja til et tilbud hvis jeg fikk jobbe med etikk eller noe grønnere. Det er veldig få ting som kan måle seg med å være gründer i Coinno, men akkurat det hadde kanskje vært noe. Da hadde jeg trukket meg tilbake til styret og prøvd å ansette noen,  jeg har lyst til at Coinno lever videre.

*Jan er blitt tilbudt sitatsjekk gjennom Google plus. Han finner nok vårt blogginnlegg uansett, med vår SEO er dette innlegget på første siden av Google hvis man søker på Jan Grønbech.

-Stefan

 

Du er påmeldt!

Share This